header1

Kurser hösten 2019.

För att kunna anmäla till kurs behöver du bli medlem, mer info om det finner du HÄR samt att din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka enligt SKKs regler.
Anmälan sker till repektive instruktör. I anmälan är det bra om du skriver med hundens namn, ålder, ras och eventuella förväntningar på kursen. Betalning ska göras innan kursstart för att få medverka på kursen till bg. 5286-1796
 

16/9 Informationskväll om IPO-R med Hans Viborg
Tid: 18:00 Kostnad: Gratis 
Passar alla typer av hundar.
Nyfiken på vad IPO-R, räddningshund är för något? Kvällen är teoretisk utan hund och går igenom grenar inom räddningshund, klasser och hinder som förekommer. Mer information kan du läsa HÄR 
Om intresse finns efter informationskvällen kan tillfällen med hund att anordnas. 

Fortsättningskurs
Antal tillfällen: 8 gånger
Datum & tid:  28/8, 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10 & 16/10. 18:00 – 20:15
Antal deltagare: 6 stycken
Pris: 600 kronor
Instruktör & anmälan: Lisa Knutsson - lisaanils@gmail.com
En kurs som tar vid där valp/grundkursen avslutades. Kursen har som mål att utveckla en god kontakt och relation mellan hundägare och hund. Fokus kommer ligga på att nå den grundläggande lydnad som gör vardagslivet med hund trevligare. Vi går igenom hundens vardagliga uppfostran och anpassar mål och upplägg efter ekipagens individuella förutsättningar. Kursen är för hundar som vid kursstart är minst 8 månader gamla och passar lika bra för sällskapshunden som för den framtida tävlingshunden.

Valpkurs
Instruktör: Åsa Nilsson
Mer information kommer. Intresseanmälan kan skickas till Anna@hultsfredbrukshundklubb.se (intresseanmälan ger förtur vid officiellt släpp av kursen, man har givetvis rätt att avstå platsen om datumen inte passar eller dyl.)

Klicker/trickkurs
Antal tillfällen: 6 gånger
Datum & tid: 11/9, 23/9, 7/10, 22/10, 28/10 & 4/11. 18:00-20:15
Antal deltagare: 6 stycken
Pris: 500 kronor
Instruktör & anmälan: Anna Wenell & Emma Kennmark - Anna@hultsfredbrukshundklubb.se eller Emma@hultsfredbrukshundklubb
Vi tittar på hur man klickar in sin hund, vad shejping är och hur man lär in trick med olika metoder & hjälpmedel. Kursen kommer att ha föreslagna trick varje tillfälle men det går givetvis bra att få hjälp med ett självvalt trick. Vi kommer under kursen även att beröra tävlingsgrenarna freestyle och heelwork to music.
Kursen passar dig oavsett om du vill ha aktivering för din hund eller om du planerar/redan tävlar i lydnad, rallylydnad, agility, freestyle eller heelwork to music då inlärning av trick även är applicerbart i mer målinriktad träning. 

Tävlingslydnad: coachgrupp
Antal tillfällen: 6 gånger
Datum & tid: 3/9, 17/9, 2/10, 15/10, 29/10 & 12/11. 18:00-20:15
Antal deltagare: 6 stycken
Pris: 900 kronor
Instruktör & anmälan: Emma Kennmark -  Emma@hultsfredbrukshundklubb
Passar dig som har tävling som mål eller redan har startat och behöver komma vidare. Träningen är individuell och du får hjälp med det du behöver hjälp med för att nå dina mål.

Agility: grundkurs
Antal tillfällen: 6 gånger
Datum & tid: 9/9,16/9,23/9,30/9,7/10 & 14/10. 18:00-20:15
Antal deltagare: 6 stycken
Pris: 450 kronor
Instruktör & anmälan: Julia Bouvin - Julia@hultesfredbrukshundklubb.se
Nyfiken på agility, då är detta rätt kurs för dig och din hund. Detta är en förberedande agilitykurs för dig som vill prova på och lära dig grunderna kring agilityträningen,kursen hjälper dig även att göra den kommande träningen både lättare och roligare.
Denna kurs riktar sig till er som är nya inom agility och vill få hjälp med hur man lär sig träna agility på bästa sätt. Alla hundar är välkomna och tillsammans jobbar vi utifrån dig och din hunds förutsättningar.

Agility: fortsättningskurs
Antal tillfällen: 6 gånger
Datum & tid: 27/8, 10/9, 18/9 (obs: onsdag), 24/9, 1/10 & 8/10. 18:00-20:15
Antal deltagare: 4 stycken
Pris: 500:- 
Kursen vänder sig till dig vars hund tar tunnlar och hinder. Vi kommer under kursen arbeta med olika typer av byten, banvandringsteknik, diskriminering av hinder samt hur man kan träna in slalom/utvecklar sitt slalom. Ta chansen och utvecklas tillsammans med din hund - oavsett om ni tränar agility för att det är kul, planerar att tävla eller redan är ute på banorna. Övningarna anpassas utifrån dig och din hunds nivå. 

Viktigt att tänka på innan kursen

- Kurserna hålls utomhus, ha kläder efter väder.
- I agilitykursen är det bra att ha skor som du kan springa i utan att halka.
- Ta med egen vattenskål till hunden.
- Ta med leksak och gott godis till hunden. 
- Lek mellan hundarna hör inte hemma på träningsplanen, du ska vara hundens fokus.
- Vanligt koppel och halsband.
- Löptikar är välkomna men under höglöp får man dessvärre avstå för övriga deltagares skull. Hör av dig till instruktören om du är osäker på vart i löpet din tik är.
- Var frågvis, alla frågor är bra frågor.

Och: glöm inte träna på vad ni lärt er mellan kurstillfällena så får ni mer ut av kursen.