collage_object

AKTUELLA KURSER

För att kunna anmäla till kurs behöver du bli medlem innan kursen startar, mer info om det finner du HÄR samt att din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka enligt SKKs regler.
Anmälan sker via Studiefrämjandet.

Beskrivning av kurser:

Valpkurs 

En kurs för dig som skaffat valp, vill börja träna och lägga grunder för en trevlig vardag. Kursen går igenom de delar som är viktiga i vardagen som relation och belöning, stadga, inkallning och enklare moment som sitt och ligg. 

Från valp/unghund till stjärna 
”Stjärnkursen” är en kurs för dig som siktar mot tävling oavsett gren. Där tränar vi  grunder, mycket lek och samarbete, hittar belöningar som motiverar till att jobba och bygger på bra relation mellan hund och förare och jobbar även med störningsträning. Kursen fokuserar på samarbete, relation och att du och hunden är ett team oavsett var ni är och vad som stör. 

Bra relation 
Kursen som passar alla. Valp, unghund eller vuxen hund, relation mellan hund och förare kan alltid stärkas och utvecklas. I kursen utgår vi från TSB-modellen. Trygghet, samarbete och bestämmande, hur använder vi de olika delarna? Vad fungerar bra och vad vill/behöver jag utveckla i min relation till min hund?
 

För att komma till vårens kurser, klicka på bilden

Höstens kurstillfällen

Viktigt att tänka på innan kursen

- Kurserna hålls utomhus, ha kläder efter väder.
- I agilitykursen är det bra att ha skor som du kan springa i utan att halka.
- Ta med egen vattenskål till hunden.
- Ta med leksak och gott godis till hunden. 
- Lek mellan hundarna hör inte hemma på träningsplanen, du ska vara hundens fokus.
- Vanligt koppel och halsband.
- Löptikar är välkomna men under höglöp får man dessvärre avstå för övriga deltagares skull. Hör av dig till instruktören om du är osäker på vart i löpet din tik är.
- Var frågvis, alla frågor är bra frågor.
- Om du inte kan närvara vid något kurstillfälle, kontakta ansvarig instruktör

Och: glöm inte träna på vad ni lärt er mellan kurstillfällena så får ni mer ut av kursen.